Uczniowie z klasy IIId kontynuują swoją kulinarną podróż po świecie. Niedawno odwiedziliśmy Japonię. Nasza podróż zakończyła się w smacznej restauracji “Bistro u Mariusza”. Mieliśmy okazję nauczyć się przygotowywać sushi. Poznaliśmy różne rodzaje tej zdrowej potrawy. Wykonaliśmy futomaki, uramaki (California maki) oraz hosomaki. Dzieci z dużym zaangażowaniem łączyły wszystkie składniki. Samodzielnie komponowały własne sushi, a następnie przy pomocy maty zwijały swoje ruloniki. Następnie wszyscy zasiedliśmy do stołu i degustowaliśmy kulinarne dzieła sztuki. Uczniowie byli zachwyceni. Niezwykła gościnność właściciela restauracji Pana Mariusza Jakóbowskiego oraz jego wspaniałych pracowników na zawsze pozostanie w naszej pamięci. Dziękujemy Bistro u Mariusza za wyjątkową lekcję gotowania, cierpliwość, sympatię, wspaniałą atmosferę, serdeczność i ciepło.