Z okazji Dnia Dziecka zostaliśmy zaproszeni na warsztaty kulinarne, zorganizowane przez Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Lokalnych “Nasze Zatorze” oraz Klub Seniora w Sierpcu. Poznaliśmy nowe smaki, wykonując smaczne i zdrowe pierogi. Zachwyciły nas szczególnie te z lebiodą, czyli tzw. faćką. Były aromatyczne i pyszne. Zwolennicy słodkich smaków mogli przygotować swoje potrawy z soczystą truskawką lub delikatnym twarożkiem. Po warsztatach wzięliśmy udział we wspólnej zabawie. Był taniec, śmiech i niekończące się szaleństwo.
Spędziliśmy cudownie czas w przemiłym towarzystwie, z sympatycznymi, wrażliwymi i utalentowanymi ludźmi. Jesteśmy bardzo wdzięczni Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Lokalnych Nasze Zatorze oraz Klub Seniora Sierpc za podzielenie się z nami talentem kulinarnym. Obiecujemy, że jako młode pokolenie, będziemy rozwijać w sobie zamiłowania kulinarne. Cieszymy się, że możemy być częścią wspaniałej inicjatywy, wspólnie tworzyć piękną i oryginalną książkę kucharską. Życzymy Państwu dużo zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń. Dziękujemy Panu Piotrowi Rzeszotarskiemu za zaproszenie nas na te niezwykłe warsztaty kulinarne.
Więcej zdjęć na FB szkoły:https://www.facebook.com/SPnr2Sierpc/photos/pcb.1853836714827112/1853835574827226/